Керівники Комітету у закордонних справах Ганна Гопко та Комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський провели зустріч із делегацією Комітету у справах збройних сил Конгресу США на чолі з членом палати представників Майком Роджерсом. У заході також узяв участь Надзвичайний і Повноважний Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Джеффрі Пайєтт.
Сторони обговорили питання стосовно важливості європейської перспективи для нас та отримання плану дій щодо членства в НАТО, а також можливість вступу нашої країни до цієї організації і участі України у системі євроатлантичної безпеки. Окрім того, увага акцентувалася на питаннях енергетичної безпеки, наголошувалося на можливості науково-технічного і військово-технічного співробітництва тощо.
Українська сторона, вітаючи делегацію Комітету у справах збройних сил Конгресу Сполучених Штатів Америки, наголосила на необхідності активізації міжпарламентського діалогу між двома країнами. Представники українського парламенту розповіли про внутрішньополітичну ситуацію в Україні, зокрема, на сході та території Криму, наголошуючи на тому, що це — тимчасово окуповані території. Народні депутати України подякували американській стороні за підтримку Ukraіne Freedom Support Act (Закон «Підтримка української свободи»), що зосереджується на наданні допомоги Україні проти агресії Російської Федерації.