У Рівненському зоопарку поповнення — троє молодих пеліканів. Родзинка події в тому, що їх привезли з півночі Житомирщини. Утім вони не водяться тут! Пеліканів можна зустріти на узбережжі Чорного й Азовського морів. А це раптом — пливли по річці Уборть й почувалися так, ніби вони тут господарі.
Неподалік Хмелівської малої ГЕС їх побачили директор Олевської гімназії Євгеній Рябой, його дружина та брат. Євгенію Миколайовичу не давала спокою думка, що пелікани можуть замерзнути. Тому увечері разом з братом пішов на пошуки. Вдалося спіймати, зв’язати птахів та у багажнику машини привезти додому. А наступного дня Євгеній Рябой відправився до районної влади по підтримку. Разом вирішили, що птахи тимчасово побудуть у Кам’янському лісництві. Туди директор гімназії та заступник голови Олевської райради Юрій Халімончук і завезли їх разом із п’ятьма кілограмами мойви та бичків.
Євгеній Миколайович почав шукати тих, хто погодиться забрати знайд. Першим відгукнувся Рівненський зоопарк. Рятівників запевнили, що там для пеліканів є всі умови. Про цю історію розповіла газета «Незалежна», яка видається в Олевську.
На знімку: заступник голови райради Юрій Халімончук (ліворуч) і директор гімназії Євгеній Рябой.
Фото з сайту https://vk. com/nezalezhna_olevsk.