Заборонити виробництво, імпорт, використання та поширення полімерних пакетів обсягом менш як 35 літрів і товщиною менш як 0,025 мм — такі вимоги є в законопроекті, зареєстрованому у Верховній Раді.
«Є список країн, де вже заборонено виробництво поліетилену або частково дозволено, — розповів автор документа,  народний депутат Ігор Циркін. — В Україні така ініціатива є необхідним кроком з метою захисту та охорони навколишнього середовища, адже поліетиленові пакети розкладаються дуже тривалий час».
Щоб пом’якшити наслідки нового закону для підприємств галузі, депутат запропонував перейти до виробництва й використання в побуті поліетиленових і паперових пакетів, що біорозкладаються. Перебудовувати виробництво при цьому не буде потрібно: досить лише додати до складу поліетиленового пакета ще один компонент, що розкладатиметься за два роки. Візуально такий пакет нічим не відрізняється від звичайного: крім напису про те, що він не завдасть шкоди довкіллю. Коштуватимуть нові пакети дорожче, але не більш як на 10 відсотків.
Виробництво таких пакетів сьогодні налагоджено в Дніпропетровську. Але їх використання — поки що справа добровільна. Хоча з прийняттям нового закону уведуть штрафні санкції для тих супермаркетів, які продовжуватимуть використовувати поліетиленову тару.
Дніпропетровська область.