Про це під час брифінгу розповів начальник управління капітального будівництва Закарпатської облдержадміністрації Степан Бордаш. Нині в регіоні за рахунок коштів обласного та державного бюджетів зводиться вісім об’єктів освіти і п’ять — охорони здоров’я.
Наразі триває проектування нового обласного перинатального центру. «Будівництво сподіваємося розпочати поточного року, а завершити — наприкінці наступного. У вартість включено і затрати на обладнання. Технічне оснащення коштуватиме 25—30 мільйонів гривень. Новий центр буде медичним закладом європейського рівня», — зауважив Степан Бордаш.
 
Факт
 
Якщо на об’єкти освіти у 2010 році було виділено 5,3 мільйона гривень, 2011-го — дев’ять мільйонів. Поточного року планується надати 13 мільйонів. На медичні заклади 2010-го було виділено 4,5 мільйона гривень, у 2011 році — 11,4 мільйона. Цьогоріч — 16 мільйонів.
 
Поточного року заплановано ввести в експлуатацію хірургічний корпус обласної клінічної лікарні на 150 ліжко-місць. Будівельні роботи — на завершальному етапі.
Закарпатська область.