і не голосуватимуть за законопроекти, що укрупнюють територіальні одиниці. Про це заявив народний депутат від фракції КПУ Василь Самойленко. Нагадаємо, про реформу, що передбачає зменшення числа областей з 24 до 8, йдеться у статті народного депутата Сергія Гриневецького (Партія регіонів) для «Дзеркала тижня».

За словами В. Самойленка, головне завдання адміністративно-територіальної реформи — змусити селян за копійки продати свою землю олігархам. Причому, зазначив комуніст, влада ухильно дала зрозуміти, що обговорювати цю ідею з жителями України вони не має наміру. «Справа, насправді, тільки в тому, що, якщо влада спілкуватиметься з людьми про цю реформу, їй доведеться розповісти багато того, що їм не сподобається», — наголосив він.
Парламентарій певен: укрупнення адміністративно-територіальних одиниць призведе до ліквідації більшої частини соціальної інфраструктури в селах — шкіл, дитячих садків, лікарень, поліклінік і так далі. Адже за кожною довідкою доведеться їхати або в центр громади (яка за розмірами буде, як нинішній район), або в центр району (як нинішня область). «Десятки кілометрів потрібно буде долати дітям, щоб добратися до школи, і хворим, щоб потрапити на огляд до лікаря», — сказав обранець.
«Само собою, це спричинить природнє вмирання села. Людям, які будуть змушені переїжджати до більших населених пунктів, доведеться залишати свої землі, з готовністю продаючи їх за копійки. А потім їх з легкістю, без помітних збитків, скуплять олігархи», — констатував В. Самойленко.