Народний депутат України Ірина Спіріна (КПУ) провела прийом громадян у місті Тернівці і Юр’ївському районі Дніпропетровської області.
Традиційним постало питання про «дітей війни». Ірина Спіріна пояснила, що єдиний можливий на сьогодні спосіб одержати належні виплати, це згідно із Законом України «Про гарантії держави виконання судових рішень», звернутися з усіма документами та ухвалами судів до Державної казначейської служби. Саме вона, за її словами, має списувати з рахунків Пенсійного фонду кошти, необхідні для погашення заборгованості.
Ветеранів, які звернулися до парламентарія, хвилює погане медичне обслуговування, а також процедура поховання, що стала складнішою. Ірина Спіріна розповіла, що комуністи вже внесли законопроект, який спрощує цю систему. Приходили і директори дитячих садків, і сільські голови, всіх хвилює одна проблема — відсутність достатнього фінансування від держави.
Спантеличує городян і незаконне створення Об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Ірина Спіріна, як повідомляє прес-служба КПУ, взяла під контроль ситуацію, що склалася.