У під’їзді однієї із сумських висоток на вулиці Ковпака через несправність електрощитової виникла пожежа. Вогонь розповсюджувався з такою швидкістю, що для ліквідації червоного півня мешканцям будинку довелося поспіхом викликати пожежників.
На щастя, цього разу минулося без жертв.
За щитові в місті відповідає КП «Сумижитло» — монополіст, бездіяльність керівників якого детально була описана в критичному матеріалі «Могильники сумської комуналки...», вміщеному в «Голосі України» (15 травня у №88 (5588).
З часу публікації минуло вже два тижні, а змін на комунальному фронті не помітно. Сумчани, як і раніше, нарікають на якість послуг згаданого підприємства. Нове керівництво «Сумижитла» (Валерія Зінченка змінила Оксана Хоруженко) прибрало сміття лише біля кількох звалищ, зокрема і поблизу вміщеного на світлинах у нашому виданні. А ось більшість цих об’єктів — у жахливому стані.
Тож надія лише на депутатів Сумської міськради (членів спецкомісії з розслідування діяльності «Сумижитла»), які мають замір винести статтю «Голосу України» на обговорення на черговій сесії, яка відбудеться сьогодні.
«Голос України» відстежуватиме реакцію міської влади та міського очільника Геннадія Мінаєва.