У селі Костилівка (колишня назва Берлибаш) Рахівського району відбувся традиційний щорічний фестиваль «Берлибаський бануш». У цей час одночасно відзначають і День села. Дощ і холод, що накрили гори, святу не завадили. Негода, звісно, налякала чимало місцевих і всюдисущих туристів, але всі, хто завітав на фестиваль, змогли не тільки скуштувати автентичні гуцульські страви, приготовлені на відкритому вогні, а й насолодитися місцевим колоритом, співом і танцями самодіяльних колективів — як дитячих, так і дорослих. На святі можна було придбати вироби з дерева, предмети вишивки, інших витворів, які виготовляють костилівські майстри, поспілкуватися зі знайомими та просто гарно провести час.
Про офіційне відкриття фестивалю сповістили трембітами. Опісля до гостей звернулися представники сільської громади і району.
Особливе вітання костилівчанам передав народний депутат України Василь Петьовка. Від його імені громаду села привітала депутат обласної ради Ганна Глухова. Окрім теплих слів, як повідомляє прес-служба народного депутата, вона передала від Василя Петьовки й матеріальну допомогу на розвиток громади села.
Закарпатська область.
На знімку: село святкувало достойно.
Фото надано прес-службою народного депутата.