Переможцем всеукраїнського турніру юних інтелектуалів «Знай українське!» в командному заліку стала збірна випускників Шишацької обласної гімназії-інтернату для обдарованих дітей з Полтавської області. Ці школярі виграли головний приз — мультимедійний клас.

Нагадаємо, що ініціаторами інтелектуальних змагань стали Прикарпатський національний університет ім. Василя Стефаника та Івано-Франківський регіональний центр оцінювання якості освіти. Протягом двох тижнів для участі у турнірі зареєструвалося 626 команд (4821 учасник) з усіх регіонів країни.

Турнір було розподілено на заочний та очний етапи. У фіналі учні складали комплексний тест з 20 завдань з української літератури і по стільки ж з історії України та питань загальної навчальної компетентності (на ерудицію).

Поруч з полтавчанами кращими командами Прикарпаття, які отримають призи від департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської облдержадміністрації, стали обласний ліцей-інтернат для обдарованих дітей з сільської місцевості та ліцей з міста Надвірна.

В особистому заліку оргкомітет турніру визначив 14 переможців. Від організаторів та спонсорів юні інтелектуали одержать планшетні комп’ютери.

Івано-Франківськ.