У 674-х закарпатських школах відбулися традиційні святкові лінійки.
Привітати учнів Ужгородської ЗОШ №6 прийшли голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида та директор обласного департаменту освіти і науки, молоді та спорту Маріанна Кляп. Тут закінчили навчальний рік майже тисяча учнів, а сорок з них — одинадцятикласники. Для них цей день особливий — вони знімаються на свої крила.
— Ніколи не забудемо шкільних друзів та мудрих учителів. А здобуті знання допомагатимуть нам у дорослому житті, — звернувся до присутніх переможець всеукраїнської олімпіади з економіки, випускник Михайло Костик.
У кожного з випускників є свій, особливий, хист і талант, — переконана вчителька одинадцятого класу Калина Данку. Завдання вчителя — розгледіти та підтримати його, навчити життєвої мудрості, каже вона і запевняє, що її учні у житті не пропадуть.
Привітав дітей та батьків і керівник області Олександр Ледида, який і сам свого часу закінчував цю школу. Він подарував школі сертифікат на обладнання для кабінету хімії та пообіцяв допомогу з ремонтом спортивного залу.
Того ж дня голова обласної ради Іван Балога завітав на свято останнього дзвоника до школи №1 у селищі залізничників Королеве Виноградівського району. Тут навчається 579 учнів, 65 — випускники.
Іван Балога побажав випускникам успіхів, наполегливості і дав настанову: «Де б ви не навчалися, а згодом працювали, — завжди залишайтеся патріотами рідного Закарпаття, пам’ятайте про свій край». З нагоди свята голова облради вручив школі мультимедійний комплекс, а класним керівникам випускних 11-х та 9-х класів цінні подарунки — годинники.
На знімку: цей щемливо-хвилюючий момент останнього дзвоника в Ужгородській школі №6.
Фото надане прес-центром облдержадміністрації.
Тим часом
Останній шкільний дзвінок завершився трагедією для 17-річного випускника в селищі міського типу Арбузинка Миколаївської області.
Відразу після свята хлопець з однокласниками пішов купатися на ставок, заплив на далеку відстань і зник. Невдовзі рятувальники знайшли тіло утопленика. «За попередніми даними, причина смерті — механічна асфіксія шляхом утоплення у воді», — повідомили в ДСНС. Для встановлення остаточної причини смерті тіло хлопця доправили в судмедекспертизу міста Южноукраїнська. Подробиці трагедії з’ясовуються.
З початку року в Миколаївській області на воді вже загинуло 20 людей, з них двоє дітей.
Ірина НЕЖИГАЙ.
Миколаївська область.