На Запоріжжі сталося три трагедії.
Надвечір у п’ятницю було скоєно напад на кардіологічну бригаду №4 Центральної станції швидкої допомоги міста Запоріжжя. У результаті загинула 31-річна вагітна фельдшерка, серйозно постраждав лікар, а також ще один фельдшер. А почалося все з того, що 51-річний зловмисник спокійним голосом викликав швидку — через проблеми із серцем у своєї 78-річної матері. Спочатку на виклик мала виїхати інша, «звичайна» бригада, але після уточнення стосовно проблем із серцем поїхали саме кардіологи. Вже у під’їзді будинку бригаду очікував, як з’ясувалося, психічно хворий чоловік. Він облив лікарів кислотою, а потім встиг завдати кількох ударів льодорубом жінці-фельдшеру і чоловіку-лікарю. Від отриманих ран постраждала померла на місці. Двох інших членів бригади швидкої допомоги доставлено в лікарню у тяжкому стані, але їхньому життю нічого не загрожує. Вбивцю скрутили, ще до приїзду міліції, сусіди. До речі, якраз за кілька днів до трагедії він побував на прийомі у психіатра, але той нічого незвичного не помітив... Ще трохи раніше зловмисник виписався з психіатричної клініки і перебував на відповідному обліку.
Теж у суботу близько 23 години в селищі Веселе Запорізької області також не дуже психічно здоровий раніше судимий 32-річний чоловік убив 17-річну випускницю школи. Зловмисник чатував дівчину в під’їзді її ж будинку і теж завдав удару, щоправда, ножем у район ключиці. Дівчина поверталася додому після святкування останнього дзвінка. Вона самостійно піднялася нагору до квартири, де спочатку втратила свідомість і невдовзі померла ще до приїзду швидкої. Ведеться слідство.
О 17.00 25 травня у Комунарському районі Запоріжжя зіткнулися два автомобілі. Внаслідок цього було травмовано двох підлітків, які в цей час очікували транспорт на зупинці. Однак найбільше постраждали водій і пасажири однієї з автівок. У чоловіка — перелом стегна, у жінки — черепно-мозкова травма. Дуже тяжкий стан у їхнього дворічного сина — дитина перебуває в комі.