Майже 80 років Будинок культури в селищі Межова Дніпропетровської області був практично єдиним культурним центром району. Однак через аварійний стан будівлі тривалий час ДК був закритий. Днями після реконструкції він знову зустрів мешканців району.
Разом зі стінами Будинку культури відродилися й районні фестивалі «Степова перлина», «Межовські самоцвіти» та «Світло вічного вогню». Діти району знову одержали можливість долучитися до творчої діяльності. На базі ДК працюють п’ять гуртків і три аматорські об’єднання. Хореографічний колектив «Натхнення» — кількаразовий переможець обласних, всеукраїнських і міжнародних конкурсів — знову отримав змогу виховувати покоління талантів.
Як розповіли кореспондентові «Голосу України» в обласній держадміністрації, створення сучасних умов життя на селі — важливе завдання влади. Для цього збережено пільги для працівників культури, які працюють у сільській місцевості, і пенсіонерів культурної сфери села. Торік середня зарплата працівника культури становила 3140 гривень, що на чверть вище, ніж 2011-го.