Значна частина пільгових путівок, виділених Фонду соцстрахування в Ровеньках, не користується попитом. Хоча до послуг відпочивальників — найпопулярніші і найпрестижніші курорти, зокрема, Моршин і Трускавець.
«На жаль, з 600 путівок, які надано нашому місту, більшість залишається незатребуваною, — констатує директор Ровеньківської дирекції Фонду Володимир Шевченко. — Дуже шкода, що доводиться відправляти їх назад. Для того,  щоб протягом 21 дня повноцінно відпочити і поправити здоров’я, потрібно сплатити лише 20% вартості путівки — усі інші витрати бере на себе Фонд. Але мешканці міста цю можливість не використовують».
Вони кажуть, що путівки для них — дороге задоволення. Ціна залежно від курорту, кількості відпочивальників і лікувальних процедур варіюється від 4800 до 11000 грн. Незважаючи на те, що значна частина населення працює на вугільному підприємстві «Ровенькиантрацит» і має високу зарплату, люди відмовляють собі в дорогому відпочинку на користь дітей.
«Цього року ми розраховуємо витратити рекордну суму на дитяче оздоровлення і готові виділити на кожну дитину по 882 грн., — повідомив Володимир Шевченко. — Також можна оздоровити дитину і в Криму — в таборі «Южний», на який поширюється пільга. Подбали ми і про тих, кому не під силу сплатити залишкову вартість путівки в дитячу оздоровницю. Для дитячого табору «Лісові зорі», наприклад, ця сума становить 1423 грн. Значну частина путівок уже розкуплено».
Луганськ.