У Львові, на центральній площі міста, біля оперного театру, відбувся ярмарок кар’єри, який провели міська рада, обласний центр зайнятості та університет «Львівська політехніка».

Організатори не очікували, що захід «Тебе шукає робота» збере стільки людей. Близько тисячі львів’ян заповнили анкети або отримали запрошення на стажування у провідні компанії регіону.

Під час ярмарку можна було дізнатися про особливості працевлаштування, взяти участь у відкритому кваліфікаційному іспиті слухачів професійних курсів або перейняти досвід умільців-будівельників.

На центральній алеї, у колишніх торгових павільйонах, проводили прийом представники відділів кадрів. Найбільші черги до відомих фірм.

У центрі уваги випускників вищих навчальних закладів Василь Барилюк, директор Львівського обласного центру зайнятості, який пояснює молоді особливості Закону України «Про зайнятість населення». Тепер їй буде легше знайти роботу, бо працедавці отримали пільги для створення нових робочих місць, а людям зрілого віку за бажання нададуть безплатні ваучери для навчання і зміни професії.

— На ярмарку, — каже Василь Барилюк, — майже 100 роботодавців представили дві тисячі вакансій. Зарплата коливається від 2,5 до 3 тисяч гривень. Є досить серйозні пропозиції для різних категорій населення, у тому числі для молоді. І це дуже важливо, бо багато студентів закінчують навчання. П’ять років вони прогулювалися центром міста, а нині можуть біля оперного театру працевлаштуватися.

Львів.

На знімку: під час проведення ярмарку кар’єри «Тебе шукає робота»; свою майстерність демонструє майстер з укладання бруківки.

Фото Володимира ПОСТОВОГО.