Прем’єр-міністр Микола Азаров узяв участь у відкритті новозбудованого в Києві житлового будинку для військовослужбовців Державної прикордонної служби та вручив їм ключі (на знімку). Глава уряду оглянув нові квартири і поспілкувався з військовослужбовцями.
«Мені надзвичайно приємно взяти участь у цій урочистій події і вручити ключі від квартир. Водночас я хочу на власні очі переконатися, як у Прикордонних військах вирішується питання із забезпеченням житлом. Дякую керівництву Держприкордонслужби за те, що за останніх п’ять років понад чотири тисячі прикордонників отримали квартири», — цитує слова М. Азарова департамент інформації та комунікацій із громадськістю секретаріату КМУ.
Прем’єр наголосив також, що за останні два роки уряд сприяв будівництву житла для військовослужбовців. «За останні два роки ми доклали значних зусиль і збільшили будівництво житла для військовослужбовців: у Збройних Силах, Міністерстві оборони, Прикордонній службі, Службі безпеки, Внутрішніх військах нині реалізують програми із забезпечення житлом наших військовослужбовців. Таке завдання перед урядом ставить Президент. Він постійно контролює його реалізацію», — додав він.
За словами М. Азарова, квартири, які отримали прикордонники, повністю готові для заселення: встановлено сантехніку та кухонне обладнання. Військовослужбовці із сім’ями можуть хоч сьогодні в’їжджати в нове помешкання. «Мені приємно, що в ці квартири можна одразу в’їхати і жити. Це відрізняється від загальноприйнятої практики, коли після отримання ключів новосели ще тривалий час займаються облаштуванням житла. На мою думку, для військовослужбовців така практика найправильніша. Сім’я військового, отримавши ключі, повинна мати змогу одразу заселитися», — наголосив глава уряду.
Микола Азаров зазначив також, що розв’язання житлових проблем військовослужбовців — це пріоритетне завдання для уряду. За його словами, темпи будівництва такого житла порівняно із 2009 роком збільшились у півтора разу, а до кінця 2013 року цей показник буде збільшено у понад два рази. На переконання Прем’єр-міністра, це абсолютно реальне завдання.
 
ДОВІДКОВО
 
З метою забезпечення службовим житлом сімей прикордонників Київського гарнізону було прийнято рішення про реконструкцію казарми Окремої комендатури охорони і забезпечення під 156-квартирний житловий будинок.
 
Фото з сайту «Урядовий портал».