Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації ухвалив рішення, щоб кожне наступне своє засідання розпочинати з розгляду інциденту стосовно побиття журналістів 18 травня до завершення розслідування цієї справи. Про це в ефірі радіо «Ера» розповів голова комітету Микола Томенко, повідомила його прес-служба.

«Це безпрецедентний випадок, коли гопники у фактичній співпраці з міліцією побили спочатку учасників мітингу, а потім і журналістів. Те, що гопники б’ють журналістів, — то біда, але коли політичні гопники перебувають у владі, — це вже трагедія», — зазначив політик.

На його думку, сьогодні влада спрямовує свій ресурс разом із фіскальними та правоохоронними органами проти бізнесменів, що платять «неправильні» хабарі, щоб забрати бізнес або посадити їх у тюрму. Проти журналістів та громадян — щоб залякати, а проти політиків — щоб «поставити на місце».

Тому, на його переконання, треба зробити все, щоб гопники, які побили журналістів, відповідали перед законом, а гопники від політики залишили українську владу.