Центральна виборча комісія відмовила самовисуванцю Едуарду Володимировичу Коваленку в реєстрації кандидатом у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі №224 (м. Севастополь) на проміжних виборах народного депутата сьомого липня 2013 року. 

Таке рішення Центрвиборчком ухвалив у зв’язку із наявністю у нього не погашеної у встановленому порядку судимості. Про це «Голосу України» повідомили у відділі взаємодії зі ЗМІ секретаріату ЦВК.

Водночас, розглянувши відповідну заяву, комісія зареєструвала 113 офіційних спостерігачів від Всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України» на проміжних виборах депутатів місцевих рад та позачергових виборах сільських, селищних, міських голів другого червня 2013 року. А після обговорення подання Селянської партії України комісія внесла деякі зміни до складу ОВК з виборів народних депутатів одномандатного виборчого округу №224.

Крім того, ЦВК звернулася до Генеральної прокуратури для здійснення відповідної перевірки та вжиття заходів прокурорського реагування щодо незаконної відмови Державним архівом Тернопільської області у наданні виборчої документації на вимогу Центральної виборчої комісії.