Україна активно готується до проведення фінального турніру чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року, наголосив Президент Віктор Янукович під час зустрічі з президентом ФІБА Європа Олафуром Рафнссоном.

За словами глави держави, проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року є великим успіхом і великою відповідальністю перед європейською спортивною спільнотою.

«Сьогодні Прем’єр-міністр України заклав капсулу на майданчику майбутнього будівництва багатофункціонального комплексу в Києві», — сказав В. Янукович та запевнив, що активна підготовка триває в усіх шести регіонах країни, де проходитимуть змагання.

Глава держави підкреслив, що Україна має великий досвід підготовки змагань такого рівня. «Я переконаний в тому, що ми використаємо досвід Євро-2012 і підготуємось до Євробаскету належним чином», — цитує Президента його прес-служба.

У свою чергу, президент ФІБА Європа Олафур Рафнссон висловив вдячність Віктору Януковичу за підтримку в питаннях проведення Євробаскету-2015.

ДОВІДКОВО

Фінальний турнір чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року відбудеться в шести українських містах: Києві, Харкові, Львові, Донецьку, Дніпропетровську та Одесі. У турнірі візьмуть участь 24 команди, буде зіграно 96 матчів.

Президент України Віктор Янукович (ліворуч), президент Міжнародної федерації баскетбольних асоціацій (ФІБА) Олафур Рафнссон (в центрі) та генеральний секретар ФІБА Каміл Новак під час зустрічі.

Фото Михайла МАРКІВА (прес-служба Президента України).