Учора відбулася урочиста церемонія закладання капсули на місці будівництва спортивно-розважального комплексу «Київ-Арена», який буде споруджено для проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року.

«У нас сьогодні радісний день — розпочинається будівництво багатофункціонального спортивно-розважального комплексу, якого так потребує наша столиця. Ми взяли курс на те, щоб такі комплекси, які буде збудовано практично в усіх великих містах, стали центрами для проведення різноманітних спортивних і культурних заходів, концертів, наукових конференцій тощо», — сказав під час урочистої церемонії прем’єр Микола Азаров. Він сподівається разом з будівельниками на початку 2015 року перерізати червону стрічку та відкрити цей багатофункціональний комплекс.

Глава уряду також додав, що цей, розташований у зручному місці комплекс будуватимуть за рахунок інвестиційних ресурсів без залучення бюджетних коштів.

ДОВІДКОВО 

За проектом, зал-трансформер концертно-спортивного центру «Київ-Арена» під час концертних заходів зможе вмістити 20 тисяч глядачів, під час баскетболу — 17,4 тисячі та хокею — 15,34 тисячі глядачів. Для трансформації арени з одного формату в інший має вистачити 12 годин.

Вл. інф.