Львівські правоохоронці викрили в одному з районів Сумщини величезну підпільну фабрику з виробництва контрафактних тютюнових виробів. Місцеві ділки труїли фальшивими сигаретами курців по всій Україні: від Путивля до Карпат і від Десни до Чорного моря.
На слід підпільників львів’яни вийшли під час розслідування походження сигарет з «лівими» акцизами, які останнім часом заполонили Прикарпаття. Місячна продуктивність заводу-невидимки становила майже три мільйони пачок фальсифікату.
У ході обшуку було виявлено 400 тисяч пачок сигарет і 1,5 мільйона фальшивих акцизних марок. А ще на території нелегального підприємства, попередником якого був консервний завод, знайшли реставрований півкілометровий підземний хід для втечі (в разі облави) «тютюнових підпільних королів». Утім, двадцять затриманих «підпільників» замість накивати п’ятами «по-англійськи» потрапили «в обійми» правоохоронців.
Стосовно усіх фігурантів розпочато кримінальне провадження. Фахівці стверджують, що це найбільше нелегальне виробництво, виявлене на сьогодні в Україні.
Сумська область.