В очікуванні непоганого врожаю сільгоспвиробники та фірми-оператори аграрного ринку України поспішають очистити сховища від надлишку зернових і овочів, та ще й скористатися сезонним підйомом цін.
Так, через Херсонську митницю з початку року експортери перемістили за кордон 748,7 тисячі тонн кукурудзи, сої, шроту, цибулі на 285,8 мільйона гривень. Цю продукцію відправляли до Туреччини, Нідерландів, Італії, Ізраїлю, Єгипту та ще шести країн Європи й Близького Сходу. Таким чином, експорт товарів через порти краю майже вдвічі перевищив імпорт, наголошує прес-служба Головного управління Міндоходів та зборів області.
Та якщо експортери зазвичай суворо дотримуються митних правил, то чимало імпортерів використовують першу ліпшу зручну нагоду, аби «зекономити» на платежах до бюджету. Так, протягом 2013 року співробітники Херсонської митниці вилучили в порушників цих правил фарб, будматеріалів, тканин і навіть іномарку загалом на 228 тисяч гривень, тому їхні власники заплатили й штрафи на таку ж суму.
Херсон.