У медзакладах Житомирщини не забезпечено належне харчування. Такого висновку дійшли прокуратура області та Держсанепідемслужба.
Зокрема, в обласній дитячій лікарні пацієнти недоотримували масла вершкового, сметани, фруктів, риби, м’яса тощо, а твердого сиру їм узагалі не давали. А в обласній психіатричній лікарні харчування було одноманітне: супи, каші та чай. У дитячому меню бракувало м’яса, яєць, риби, масла, не давали взагалі кисломолочний сир, сметану, молоко, соки та фрукти. Дієтичний стіл для дітей із хронічними захворюваннями готували з мінімального набору продуктів. Не дотримувалися норм харчування і в Олевській райлікарні.
Щороку видатки на харчі для хворих зменшують. В окремих районних медзакладах раціон пацієнта «схуд» майже удвічі — до 2 гривень 60 копійок на добу.
Житомирська область.