Кіровоградське обласне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій систематично використовує у своїй діяльності нові методи профілактичної роботи. Мета професійних пошуків — максимально запобігти біді, врятувати життя людини та зберегти матеріальні ресурси.
Співробітники УДСНС з метою мінімізації наслідків стихійних лих, пожеж чи аварій об’єднали свої зусилля з працівниками обласного центру гідрометеорології та управління лісового і мисливського господарства. Вони разом з працівниками цих та інших служб проводять активну інформаційну роботу, попереджаючи людей про можливі загрози й нагадуючи, як їм протидіяти. Улітку, коли збільшується кількість лісових пожеж і нещасних випадків на воді, рятувальники навчають громадян, як поводитися в разі небезпеки, щоб урятувати своє чи чуже життя.
Кіровоградська область.
Під час зустрічі з журналістами начальник Кіровоградського обласного центру з гідрометеорології Олена Юрченко, прес-секретар начальника УДСНС України у Кіровоградській області, підполковник служби цивільного захисту Микола Леськів та перший заступник начальника Кіровоградського ОУЛМГ, головний лісничий Олег Середюк.
 
Фото автора.