Синхронне плавання. Познань (Польща). Чемпіонат Європи серед юніорів. Український здобуток — чотири срібні нагороди. Анастасія Савчук стала другою в соло, а також в дуеті з Катериною Резник. Збірна України завоювала ще два «срібла» у групових вправах і комбі-групі.
Легка атлетика. Пекін (Китай). Змагання серії ІAAF World Challenge Meetіng. Двоє українців — Владислав Ревенко та Ганна Гацько — стали призерами. Перший у секторі для стрибків із жердиною з результатом 5.50 посів друге місце. Переможцем став іспанець Ігор Бичков (5.60). Метальниці спису Ганні Гацько «бронзу» принесли 59,28 м. Перемогла Сінта Озоліна-Ковале з Латвії (60.90).
Теніс. Париж (Франція). Відбулося жеребкування кваліфікації відкритого чемпіонату Франції (Ролан Гаррос із серії «Великого Шлему», призовий фонд — 10 104 000 євро) з тенісу у жіночому розряді.
Ось із ким зіграють наші дівчата: Ольга Савчук — Манон Арканьолі (Франція), Людмила Кіченок — Ваня Кінг (США, 14 сіяна), Юлія Бейгельзімер — Каталіна Кастаньо (Колумбія), Катерина Козлова — Паола Ормаечеа (Аргентина, 5), Марина Заневська — Мішель Ларчер де-Бріту (Португалія, 19), Надія Кіченок — Андреа Петкович (Німеччина, 23).
У чоловіків лише Ілля Марченко (14 сіяний) подолав відбір, перегравши Ніколаса Ренавана (Франція) — 7:6, 2:6, 6:0. Решта програла: Денис Молчанов — Іржі Весели (Чехія, 17). 6:7, 2:6. Олександр Недовєсов — Факундо Аркельо (Аргентина). 3:6, 4:6. Іван Сергєєв — Седрік-Марсель Штебе (Німеччина). 4:6, 2:6.
***
Лідер українського тенісу киянин Олександр Долгополов отримав wіld card на турнір AEGON Champіonshіps, який відбудеться на початку червня на кортах Лондона.
Окрім нього свою участь у турнірі підтвердили британець Енді Маррей, француз Жо-Вілфрід Тсонга, чех Томаш Бердих, аргентинець Гуан Мартін Дель Потро, австралієць Ллейтон Г’юїтт, болгарин Григор Дімітров, хорват Марін Чілич.
Зазначимо, що Долгополов, який посідає 24 місце у світовому рейтингу, вперше у кар’єрі виступить на кортах Queen’s Club.
Бокс. Команда абсолютного чемпіона світу українця Володимира Кличка готова відмовитися від бою проти діючого чемпіона WBA росіянина Олександра Повєткіна і 17-мільйонного (в доларах США) гонорару, якщо їхні опоненти не погодяться на проведення допінг-тесту не в RUSADA (Російському антидопінговому агентстві), а в тому, що базується в Німеччині, — NADA (Національному антидопінговому агентстві). Про це пише Boxіngscene.com з посиланням на менеджера братів Бернда Бенте. Слід зазначити, що обидві організації входять до WADA (Всесвітнього антидопінгового агентства).
У свою чергу промоутер бою Владимир Хрюнов запропонував компроміс, здатний задовольнити усі зацікавлені сторони: NADA приймає у боксерів допінг-тест, проте одночасно аналізи обробляють усі три організації — NADA, RUSADA і WADA. Нагадаємо, що бій Кличко—Повєткін заплановано на 5 жовтня в Москві.