Народний депутат Борис Тарасюк протягом дев’яти років очолював Народний рух України. Учора на брифінгу в парламенті він зробив заяву, в якій дав оцінку об’єднавчому з’їзду НРУ та Української народної партії.
Борис Тарасюк назвав кілька причин, які раніше завадили злиттю двох партій. На його думку, треба було зберегти назву Народний рух України. Саме тому він не погоджується з прийнятим рішенням обрати назву Рух.
Окрім того, народний обранець зазначив, що в той час він наполягав на тому, що об’єднання мало ґрунтуватися на визнанні з боку Української народної партії «серйозної помилки, коли у 1999 році з їхньої ініціативи відбувся розкол».
Він також сказав, що тоді Чорновола, який рятував Рух, було підступно вбито. Тож Борис Тарасюк категорично не погоджується «з тим, що це питання не знайшло свого відображення в заявах і документах з’їзду, який відбувся минулої неділі».
Окрім того, на думку народного обранця, поява «позапарламентської опозиції» дає змогу владі «в такий спосіб забезпечити для себе комфортне панування й надалі».
Відповідаючи на запитання, Борис Тарасюк висловив сподівання, що в червні «Батьківщина» і «Фронт змін» на з’їзді об’єднаються в одну партію.