У Львові в рамках ІІІ Фестивалю писанки художники Юрій Кох та Ольга Погрібна-Кох розмалювали метрове яйце. Разом із ними за пензлі взялися і учасники творчого «Проекту Івасюк» (на знімку): Оксана Муха, Наталка Карпа, Павло Табаков, гурт «Піккардійська терція» та капела «Трембіта». 

До створення музичної писанки, яку назвали «Червона рута», долучилася і сестра Володимира Івасюка Галина зі своїми онуками. 

На яйці, що стало символом любові відомого композитора до свого краю, рідної мови, знаки й орнаменти, в яких закодована віковічна історія нашого народу. Свій витвір митці присвятили 64-й річниці від дня народження автора багатьох популярних українських пісень та показали львів’янам і гостям міста у «Галереї мистецьких писанок» на площі Ринок. Незвичайне яйце побачать і кияни 24 травня під час концерту «Проект Івасюк». Потім писанку виставлять на благодійний аукціон, а виручені від її продажу кошти частково передадуть на придбання обладнання для киснево-синглетної терапії для Львівської міської дитячої клінічної лікарні.

Фото автора.