Вирішено вже з початку червня дозволити розгортання сорока місць тимчасової торгівлі овочами та фруктами, і ще тридцяти одного — для збуту динь та кавунів. Але в. о. начальника управління споживчого ринку та сфери послуг Херсона Наталія Литвинова підкреслює, що пріоритет для відкриття сезонних майданчиків надаватиметься не просто будь-якому місцевому виробникові, а лише фермерським господарствам та сільгосппідприємствам. Що стосується продукції з індивідуальних садів та городів, то торговців нею запрошують на звичайні міські базари. У такий спосіб влада й адміністрація ринків сподіваються принаймні на літо та осінь скоротити тут кількість торгових місць, що «простоюють» — вона в обласному центрі зараз перевищує тисячу. Через «недобір» клієнтів ринки втрачають частину платні за свої послуги, а відповідно, і до бюджету недоплачують. Тому й сезонні майданчики розміщатимуть від них подалі, аби ті не відбивали покупців.
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1У Чернівцях вручили сертифікати на іменні стипендії молодим науковцям 90
-
2Сьогодні Українському радіо виповнюється 100 років 83
-
3Комітет з питань прав людини рекомендує прийняти за основу законопроєкт, яким вносяться зміни до статті 111 Кримінально-виконавчого кодексу України у зв’язку з Рішенням Конституційного Суду України 68
-
4Іванна Климпуш-Цинцадзе: Що більше Захід підтримуватиме Україну зараз, то менше платитиме і потерпатиме у майбутньому 65
-
5Нагородили лісників, які гасили пожежі на Харківщині та Полтавщині 65