З нагоди 20-річчя від часу затвердження Вінницькою міськрадою малого герба міста студенти місцевого Національного аграрного університету створили у сквері Козицького «живий» символ рідного міста. Ініціатором акції стали члени Студентського парламенту Вінниччини, майбутні фахівці-аграрії Микола Гнатюк, Юля Мудрик та Ольга Луценко.

— Затвердження малого герба Вінниці — це важлива подія, — каже Микола Гнатюк. — Ми вирішили привернути до неї увагу вінничан. Підготували листівки із зображенням самого герба, а в тексті повідомили дату його прийняття, там вмістили й інформацію про заснування міста, про його найперший герб, про те, як з часом змінювався головний символ міста.

Свій перший герб Вінниця отримала ще у 1640 році разом із Магдебурзьким правом. 22 січня 1796 року місто прийняло новий герб. Радянський варіант герба затверджено 21 лютого 1969 року.

Проект створення найбільшого «живого» герба Вінниці студенти-аграрії реалізували в рамках фестивалю «Вінницька студентська весна-2013». Понад 50 учасників дійства з аркушами ватману в руках відтворювали деталі головного символу. Вінничани, які в цей час проходили поряд, з цікавістю спостерігали за діями хлопців і дівчат. Кожен бажаючий отримав листівки з нагадуванням про ювілей герба міста над Південним Бугом.

Студенти Вінницького національного аграрного університету відтворили «живий» герб рідного міста, який став найбільшим зображенням головного символу.

Фото Дмитра БИКОВСЬКОГО, студента університету.