Благодійний фонд, заснований народним депутатом України Іваном ФурсІним (на знімку) розробив і впроваджує в життя унікальну програму «Випускник року».
Мета цього проекту — стимулювати випускників шкіл, гімназій і ліцеїв до вступу у вищі навчальні заклади.
Творчий конкурс виявить кращого випускника, який гідно представлятиме свій район (село, селище, місто) в одному із провідних вузів Одеси та України. Переможець конкурсу отримає стипендію імені Фонду Фурсіна — на рівні мінімальної заробітної плати.
Ця програма передусім впроваджується в Ананьївському, Березівському, Іванівському, Любашівському, Миколаївському, Ширяївському і північній частині Комінтернівського районів.
Для отримання стипендії випускникам необхідно насамперед узяти участь у заочному турі наукового конкурсу за двома предметами: українська мова і література, математика. До 10 червня цього року випускники повинні надіслати на адресу районних відділень Фонду Фурсіна свої рішення завдань і заявку. Потім конкурсна комісія, до складу якої входять викладачі вузів області, перевірить відповіді й визначить тих, кого запросять до участі в очному турі. Він проходитиме з 1 по 4 липня.
Зазначимо: переможець конкурсу отримає право стати стипендіатом благодійного Фонду Фурсіна за умови вступу до вузу саме цього року.
 
Одеська область.