На базі Великоберезнянської школи-інтернату відбувся обласний збір-змагання юних рятувальників. Визначалися команди—переможниці обласного етапу Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежників та Всеукраїнського громадського руху «Школа безпеки».
Право представляти Закарпаття на всеукраїнському рівні виборювали 18 команд. Упродовж двох днів вони змагалися за призові місця в кількох конкурсах (зокрема, на рятувально-прикладних дистанціях, під час рятувальних і пошукових робіт у зоні техногенної аварії та в умовах природних катаклізмів). На агітаційно-презентаційному конкурсі було представлено стенди, відео- та фотозвіти про діяльність юних пожежників за рік, інформаційно-методичні розробки, плакати...
Діти демонстрували також знання з основ безпеки життєдіяльності, адже майбутні пожежники мають бути не тільки добре підготовлені фізично, а й уміти поводитися у надзвичайній ситуації, користуватися засобами індивідуального захисту та надавати першу домедичну допомогу. Наостанок школярі показали «домашнє завдання» — перетворилися на акторів та музикантів, агітуючи за безпечний спосіб життя.
За підсумками змагань перемогу здобули «Барсові діти» (команда ЗОШ І—ІІІ ступенів № 16, Мукачеве). «Парадокс» (ЗОШ І—ІІІ ступенів смт Великий Березний) виборов «срібло», а «Рятівник» (ЗОШ І—ІІІ ступенів № 2 міста Хуста) фінішував третім.
Представлятимуть Закарпатську область на всеукраїнському фестивалі дружин юних пожежників вихованці Великоберезнянського району, а у всеукраїнському громадському русі «Школа безпеки» — мукачівська команда.
Переможцям вручили домашній кінотеатр, відеокамеру та фотоапарат, а всі команди-учасниці отримали грамоти та цінні подарунки.
Закарпатська область.
На знімку: під час змагань.
Фото прес-служби облДСНС.