Верховна Рада має вдесятеро збільшити штрафи за порушення правил пожежної безпеки в зелених масивах. Звернутися до законодавців із такою пропозицією херсонці просять Державне агентство лісових ресурсів України.
В області ще з 28 квітня через посуху впроваджено режим максимальної пожежної небезпеки, але рейдові групи постійно виявляють у соснових гаях гостей, котрі розкладають посеред галявин багаття та розкидають тліючі недопалки. «У лісах затримали вже 63 порушників правил пожежної безпеки, але на штраф у 34 гривні вони чхати хотіли. От і маємо 17 загорянь, полум’я вже знищило понад гектар лісу. На мою думку, за такі злочини треба призначати виправні роботи, які винуватці мають відбувати саме в лісгоспах, відновлюючи знищене», — заявив на прес-конференції начальник обласного управління лісового і мисливського господарства Віктор Тищенко.
Цьогоріч Держагентство лісових ресурсів виділило місцевим господарствам із бюджету кошти на встановлення п’яти спостережних веж на додачу до 24 наявних та ще на одинадцять відеокамер. Поки що на вежах із такою технікою чергують і люди. Та незабаром електронна сторожа працюватиме в автоматичному режимі, подаючи сигнал тривоги на пульт у диспетчерській та фіксуючи обставини підпалу для майбутнього слідства.
Херсон.