Віталій КЛИЧКО (політична партія «УДАР»)

У будь-якій європейській країні те, що відбулось у суботу, змусило б міністра внутрішніх справ подати у відставку. Ганебною є ситуація, коли під час побиття журналістів і провокацій міліція спостерігала і не втручалася.
Має працювати механізм відповідальності. Ми вимагаємо назвати прізвища міліціонерів, які покривали бійку. Проти них має бути порушена карна справа, і вони повинні піти зі своїх посад, і якщо потрібно — залишитися без погонів.
Ми вважаємо, що Верховна Рада має звернутися до Президента з проханням відставки міністра, який не справляється зі своїми обов’язками, не тримає слова і ховається від журналістів.
Парламент повинен створити тимчасову слідчу комісію, яка вивчить усі названі факти і представить правоохоронним органам доказову базу. Ми не повинні дозволити, щоб провокації зійшли з рук як їх виконавцям, так і організаторам.
Ми вимагаємо зняти з розгляду законопроекти щодо приватизації газотранспортної системи, про повторні вибори народних депутатів України до Верховної Ради України VІІ скликання у деяких одномандатних виборчих округах у зв’язку з неможливістю достовірного встановлення підсумків голосування та результатів виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року.
Ми повинні виконати те, що обіцяли нашим виборцям. Зруйнувати основи корупції і дати можливість економіці розвиватися.
Віталій ЖУРАВСЬКИЙ (Партія регіонів)
Останні голосування довели: народні депутати з різних політичних сил можуть не тільки заходити у протистояння, а й успішно знаходити спільну мову з різнопланових питань. Це очевидна позитивна тенденція. Ухвалено низку важливих антикорупційних законопроектів, за які проголосувала конституційна більшість. Це яскравий приклад результативної роботи законодавця.
Антикорупційні закони поставлять на коліна хабарника і піднімуть з колін чесного підприємця, фермера і просто громадянина, змусять чиновника служити вам, шановні виборці, а не навпаки.
Така сама одностайність при доконечному голосуванні спостерігалася і щодо ухвалення постанов про відзначення відповідних рішень, річниць від дня народження видатних діячів культури, мистецтва, освіти, науки, а також про відзначення подвигу героїв бою під Крутами. Іншими словами, сесійну залу об’єднали знакові постаті та події української історії.
Наведу ще один характерний приклад. 290 народних обранців України ухвалили в першому читанні проект закону про введення мораторію на ліквідацію закладів охорони здоров’я. Отже, опозиція і більшість цілком спроможні знаходити взаємоприйнятні рішення в інтересах держави і суспільства.
Ми повинні через мистецтво компромісів утвердити такий парламент, який здатний бути взірцем взаємоповаги та співпраці різних політичних сил.
Українське суспільство потребує єднання. Інтереси власного народу понад усе. Зробимо все від нас залежне, щоб гасло «Слава Україні!» наповнювалося вагомістю зроблених справ для наших співвітчизників.
Петро СИМОНЕНКО (КПУ)
Вимоги МВФ підвищити ціни на газ для населення на 40%, як і вся політика цієї міжнародної організації спекулянтів і лобістів інтересів великого транснаціонального капіталу, — це, по суті, економічний тероризм стосовно громадян України.
Для багатьох країн світу співробітництво із МВФ закінчилося втратою суверенітету і подальшим зубожінням народу. А потурати примхам цієї міжнародної організації збоку української влади ми розглядаємо як зраду інтересів суспільства та держави.
Усі розмови про нібито збитковість сфери ЖКГ і тарифів, що не покривають собівартість — нахабна брехня, породжена невгамовною жадібністю олігархів. Ми заявляємо: сфера ЖКГ — це надприбутковий бізнес. Саме тому, незважаючи на всі крокодилячі сльози, немає жодного випадку, коли б власники теплоелектроцентралей, водоканалів, облгазів тощо оголосили б про добровільне повернення приватизованих ними за безцінь підприємств у держвласність.
У цьому зв’язку Компартія заявляє про неприпустимість розгляду запропонованого урядом законопроекту №2937 про реформування НАК «Нафтогаз», а вірніше, про остаточну приватизацію олігархами всієї енергетичної інфраструктури України, аж до наших підземних сховищ і магістральних трубопроводів.
Замість цього антинародного й антидержавного законопроекту ми вимагаємо ухвалити закон про створення міждержавного газотранспортного консорціуму України та Росії, що дасть змогу найефективніше використовувати «українську трубу», виходячи з інтересів усіх наших громадян, а не окремих енергобаронів.
Компартія вимагає прийняти закон про мораторій на підвищення тарифів на послуги ЖКГ і ціни на газ для населення доти, доки в повному обсязі не буде погашено заборгованість з заробітної плати (законопроект №1055), а також прийняття в другому читанні й у цілому закону, згідно з яким власник зобов’язаний буде виплачувати працівнику пеню в розмірі піввідсотка від зарплати за кожний день прострочення.
Компартія від самого початку виступила з жорсткою критикою реформи системи охорони здоров’я, що її проводить влада, яка, по суті, зводиться лише до одного — до скорочення бюджетних витрат на медицину, комерціалізації лікувальних установ і, в остаточному підсумку, до ліквідації безплатної медицини у країні. Мільярди гривень державних грошей невиправдано витрачаються на розкоші вищих чиновників, у той час, як на потреби державної медицини — жалюгідні копійки. Якщо таку медичну реформу не зупинити зараз — завтра буде пізно!
Андрій Іллєнко (Всеукраїнське об’єднання «Свобода»): 
— На тлі тотального провалу, владі нічого не залишається, як провокувати конфлікти і громадянське протистояння. А щоб бодай якось відволікти увагу громади від провальної політики влади, регіонали вигадали таку собі мантру про «загрозу фашизму в Україні».