Учора Президент України Віктор Янукович здійснив робочу поїздку по Дніпропетровській області. У рамках візиту він взяв участь у церемонії закладання капсули у фундамент багатофункціональної спортивно-розважальної арени для проведення фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу.
Цього року в Україні відбудуться Чемпіонат світу з художньої гімнастики, Чемпіонат Європи серед юнаків з легкої атлетики і серед юнаків з баскетболу. Це такий своєрідний, можна сказати, іспит і підготовка до Євробаскету 2015 року, — розповів під час церемонії закладання капсули Віктор Янукович.
— Сьогодні багато країн пріоритетами в розвитку визначають показники здоров’я і поряд з ними — спорт, — зазначив Президент України.
Нова сучасна багатофункціональна арена в Дніпропетровську розрахована приймати понад 6 тисяч людей. Зал можна буде трансформувати залежно від потреби у змагання з більш ніж 100 видів спорту. Також у будівлі арени будуть передбачені приміщення для проведення конференцій, розміщення преси, спортсменів, офісні приміщення і ресторан. Після завершення чемпіонату арена стане тренувальним майданчиком для дитячо-юнацьких спортивних шкіл.
— Сьогодні один із прикладів на Дніпропетровщині. В місті Павлограді зараз будується близько 20 спортивних різних споруд — в основному, в середніх школах. Я б хотів, щоб у кожному місті області це було прикладом — і не тільки на Дніпропетровщині, а й в Україні, — підсумував свій виступ Віктор Федорович. — Сьогодні ми з вами робимо черговий крок — закладаємо капсулу в будівництво багатофункціонального спортивного комплексу. Цей спортивний комплекс буде здано наприкінці 2014 року. І на ньому вже почнеться підготовка до проведення Євробаскет-2015. Запрошую всіх разом зі мною відзначити цю знаменну подію для України і Дніпропетровщини!
Дніпропетровська область.
Президент України закладає капсулу разом з віце-прем’єр-міністром Олександром Вілкулом (праворуч) і головою ОДА Дмитром Колєсніковим.
Фото автора.