Прем’єр-міністр Микола Азаров вимагає від уряду та місцевої влади планомірно піднімати рівень дитячого відпочинку. Про це він заявив після вчорашнього ознайомлення зі станом підготовки дитячого оздоровчого комплексу «Дніпро» до літнього сезону в Київській області.

«Нам необхідна надзвичайно серйозна підтримка таких дитячих закладів для того, щоб вони могли піднятися на новий рівень, який відповідає сучасним вимогам. Років п’ятдесят тому це був чудовий табір, але зараз життя вже змінилося, змінилися й підходи і тому я поставив завдання нашим міністерствам і уряду в цілому планомірно піднімати рівень дитячого відпочинку і відновлювати систему дитячого відпочинку», — сказав прем’єр.

Як повідомили у департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Кабміну, М. Азаров вимагає, щоб Міністерство соціальної політики разом з профспілковими організаціями та галузевими міністерствами проаналізували, що можна зробити для того, щоб уже наступного року краще підготуватися до дитячого літнього відпочинку та надавати якісніші послуги дітям.

Що стосується цьогорічного дитячого відпочинку, то, за словами прем’єра, вже підготовлено майже 20 тисяч таборів. «Із цих двадцяти тисяч таборів переважна більшість — це табори денного відпочинку. Нам потрібно провести велику роботу для відновлення тієї системи, яка колись у нас функціонувала, адже за останні двадцять років велика кількість баз дитячого відпочинку, на превеликий жаль, передусім через брак фінансування, втратили свою функцію», — наголосив глава уряду та пообіцяв і надалі проводити подібні позапланові перевірки готовності дитячих закладів до прийому дітей.

Фото з сайту «Урядовий кур’єр».