Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 29-й тур.
18 травня. «Арсенал» — «Ворскла». 2:1. 1 899 глядачів. Рефері — Мосейчук (Чернівці). Голи: Богданов, 38, Аржанов, 62 — Громов, 78.
«Кривбас» — «Карпати». 3:2. 3 340 глядачів. Рефері — Кутаков (Київська область). Голи: Самодін, 18, 77, Лисицький, 34 — Зеньов, 37, 67.
«Говерла» — «Волинь». 1:1. 3 280 глядачів. Рефері — Дердо (Іллічівськ). Голи: Райчевич, 50 — Савич, 82. Вилучено Масла («Волинь», 74, друге попередження).
19 травня. «Металург» Зп — «Шахтар». 3:3. 8 500 глядачів. Рефері — Лисенчук (Київ). Голи: Йокич, 14, Жуніор, 62, Пісоцький, 69 — Ісмаїлі, 33, Едуардо, 75, Тайсон, 90+3.
«Іллічівець» — «Зоря». 1:2. 5 500 глядачів. Рефері — Бойко (Київська область). Голи: Полянський, 69 — Галюза, 40, Хомченовський, 55.
«Металург» Д — «Чорноморець». 2:0. 3 000 глядачів. Рефері — Козик (Мукачеве). Голи: Польовий, 34, Дімітров, 73.
«Металіст» — «Дніпро». 2:1. 33 754 глядачі. Рефері — Можаровський (Львів). Голи: Девич, 9, 67 — Селезньов, 2.
«Таврія» — «Динамо». 3:2. 17 000 глядачів. Рефері — Годулян (Одеса). Голи: Назаренко, 4 (п), Гаджиєв, 51 (п), Не, 68 — Ідейє, 27, Ярмоленко, 76. Вилучено Коваля («Динамо», 48, фол останньої надії), Сидорчука («Динамо», 90+6).
Турнірна інтрига за крок до фінішу чемпіонату... здулася. Тур цього разу тривав протягом двох днів. Першого — остаточно вирішилася доля аутсайдерів. «Волинь» і «Карпати» хоч і не виграли, але врятувалися від вильоту з Прем’єр-ліги. Її залишають запорізький «Металург» та ужгородська «Говерла».
А наступного дня все визначилося в суперечці за «срібло». Футболісти «Металіста» впоралися з «Дніпром», в якого не було жодної мотивації. А «Динамо», котре деградує з кожним матчем, поступилося у Сімферополі. Такий розподіл місць цілком справедливий, бо харків’яни за всіма компонентами сьогодні переважають динамівців. Вперше у своїй історії «Металіст» посів друге місце і завоював право стартувати в попередньому раунді Ліги чемпіонів. Про це мріяв його попередній президент Олександр Ярославський. І давайте будемо справедливими: цю команду створив він.
«Динамо» вперше за часів незалежності опустилося нижче другого місця.
— Такого неподобства я і не пригадую, — сказав після зустрічі в Сімферополі тренер киян Олег Блохін. — Думаю, треба вживати кардинальних заходів, щоб якість гри команди покращилася. Сьогодні ми наробили безліч помилок... Два пенальті, два вилучення. Навіть не знаю, що й казати.
Можу лише вибачитися перед нашими вболівальниками. Звичайно, те, що ми сьогодні влаштували на футбольному полі, — неподобство. Хоча, залишившись вдесятьох, команда спробувала показати хоч якийсь характер.
Мені тепер не хочеться дивитися в очі киянам, бо соромно за таке київське «Динамо». Я не знімаю з себе відповідальності, бо відповідаю за результат. Але й футболісти мають відповідати рівню такої команди і нести відповідальність за свою гру...
Блохін також сказав, що команда потребує чистки і посилення.
— Ви вже визначилися, хто із гравців піде?
— Так. Розмовляв із президентом. Ми не потрапили до Ліги чемпіонів, а Ліга Європи — це інший рівень, але я все одно висунув президентові певні вимоги. У чомусь він погоджується, у чомусь — ні. Розумію, що він відчуває, сидячи біля телеекрана. Отже, розмова відбулася, подивимося, що з цього вийде. Я хотів би, щоб якийсь комплект гравців був готовий уже до перших літніх зборів, а не так, як це було торік. Тим паче, що група наших футболістів завершить сезон пізніше, бо вони гратимуть за свої збірні. Он Ідейє знову їде від нас на місяць. Видно, що він уже награвся, а заміни йому поки що немає...