Єдине в західноукраїнських областях реабілітаційне відділення для дітей відкрили у Львівській міській дитячій клінічній лікарні. Воно розраховане на 15 ліжок для пацієнтів до 18 років. При цьому, як розповів головний лікар закладу Дмитро Квіт, вперше у Львові впроваджено методики відновного лікування новонароджених малюків з використанням сучасної фізіотерапевтичної апаратури.
Тут допомагають і дітям з ураженнями нервової системи. Зокрема, протягом місяця діяльності відділення курс реабілітації вже пройшло близько 30 малюків — 19 з ДЦП, троє — після черепно-мозкової та інших важких травм.
Курс лікування триває 12—14 днів. За цей час використовують до десяти різних методик реабілітації, які доповнюються фізіотерапевтичними процедурами. За 3—6 місяців, залежно від діагнозу, дитина проходить повторний курс. Оскільки потребують такого лікування багато пацієнтів, вони вже створили невелику чергу. На літній період тут планують організувати також денний стаціонар.
Дмитро Квіт розповів, що у Львові близько 2000 дітей протягом року потребують такого лікування. Однак досі вони могли його отримувати лише у приватних клініках і несистематично.
Львів.