Чи не найбільший подарунок у своєму житті отримав до дня народження в далекому 1945 році Микола Тиненик. Відважний морський піхотинець зустрів День Перемоги живим. Відтоді цей енергійний, активний чоловік уже 68 років доводить собі й оточуючим, що життя — прекрасна річ. 
В цьому ветеран Великої Вітчизняної війни, який нещодавно відзначив своє 92-річчя і відсвяткував День Перемоги, твердо переконаний.
З днем народження і всенародним святом одного з найстаріших мешканців Червоновершківки Компаніївського району привітали перший заступник голови Кіровоградської обласної ради Людмила Салоїд і, звісно ж, «Голос України».
Багатьма воєнними дорогами випало пройти Миколі Тиненику у складі 305-го окремого Червонопрапорного батальйону 83-ї окремої Новоросійсько-Дунайської двічі Червонопрапорної ордена Суворова бригади морської піхоти.
Про те, якими були ці фронтові дороги, свідчать численні нагороди ветерана, серед котрих орден Вітчизняної війни, медалі «За відвагу» та «За визволення Будапешта», Подяки від Верховного Головнокомандувача.
Вкотре колишній фронтовик пригадав і своє нелегке військове минуле, й складні післявоєнні роки. Тисячі кілометрів відміряв Микола Єфремович, пропрацювавши в повоєнний час кілька десятків років землевпорядником. Проте сьогодні цей чоловік так само сповнений сил та оптимізму. Своїм прикладом він закликає до активної життєвої позиції і нинішнє покоління.
Кіровоградська область.
 
 «Зустрінемося тут на моє сторіччя», — запрошує ветеран.
Фото автора.