Підстав для відставки міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка немає, — заявив на брифінгу за підсумками погоджувальної ради глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов. Із вимогою відставки глави МВС у зв’язку з сутичками під час політичних акцій у Києві 18 травня на погоджувальній раді виступили лідери опозиційних фракцій.

«Давайте не кидатися гучними речами. Такі заяви про відставку міністра робляться тільки, щоб покрасуватися, не більше. При чому тут міністр?», — заявив він.

Водночас у Партії регіонів пообіцяли з’ясувати, чи були причетні члени «Молодих регіонів» до побиття журналістів. За словами О. Єфремова, це питання нині розглядається на партійному рівні. Керівники молодіжних політичних організацій ПР заявляють, що їхні організації не причетні до сутичок. «Поки не буде проведено розслідування, говорити заздалегідь передчасно», — заявив О. Єфремов.

Лідер регіоналів підтвердив готовність створити у парламенті ТСК щодо розслідування фактів побиття журналістів під час мітингу 18 травня: «Нас також цікавить, хто намагався провести провокаційні заходи», — О. Єфремов.

Керівник фракції Партії регіонів спрогнозував, що Конституційний Суд скоро завершить розгляд подання щодо призначення виборів у Києві й парламент приступить до цього питання. «Як тільки він (КС. — Ред.) винесе свою ухвалу, ми будемо приймати рішення щодо виборів у місті Києві», — заявив О. Єфремов. Водночас він спростував твердження деяких народних депутатів України, начебто з 2 червня, коли завершиться термін повноважень депутатів Київради, всі рішення Київради будуть нелегітимними. Оскільки в Україні, за словами О. Єфремова, діє принцип безперервності влади, на підставі якого працюють усі органи влади — Верховна Рада, Кабінет Міністрів та інші — у період «політичного міжсезоння».

О. Єфремов також заявив, що в екс-депутата від «Батьківщини», захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка немає шансів увійти до складу Вищої ради юстиції. Відповідне подання зробила фракція «Батьківщина». «Кандидатуру Сергія Власенка намагаються внести поза квотою. Тому в них навряд чи щось вийде», — сказав він. Від Партії регіонів подано свої кандидатури до цього органу.