Бокс. У поєдинку за звання інтерконтинентального чемпіона за версією WBO українець Олександр Усик виявився сильнішим за південноафриканця Дені Вентера, перемігши його технічним нокаутом у дев’ятому раунді.

Перші раунди бою суперники провели в розвідці. Але з ходом бою перевага Усика ставала дедалі очевиднішою. Втім, заради справедливості слід зазначити, що Вентер поводився гідно, продемонстрував добрий вишкіл. І йому вдалося провести кілька дуже непоганих ударів у середніх раундах.

Розв’язка ж бою настала в дев’ятому, коли Усик спочатку потряс свого опонента, а потім добив серією ударів біля канатів. Рефері зупинив бій одночасно з падінням Вентера на поміст рингу.

Приємно відзначити, що Усик залишається непереможним після переходу в професіонали. І свої вікторії завершує нокаутами. Тепер його команда і насамперед менеджери, либонь, почнуть готувати чемпіонський бій для Олександра.

І насамкінець кілька слів про атмосферу навколо поєдинку. У залі київського Палацу спорту цього разу не було де яблуку впасти. Було багато знаменитих персонажів. Але ми не помітили серед них друзів України — американців Арнольда Шварценегера і Сільвестра Сталоне. Однак відвідав захід їхній друг Віталій Кличко, який повідомив, що його брат Володимир кілька днів тому став батьком. Гайден Паннеттьєрі народила Володимирові донечку, котру назвали Кайя-Євдокія. А сам Віталій запевнив, що у ролі дядька почувається особливо щасливим.

Ще один знаменитий українець Святослав Вакарчук разом із друзями-колегами гаряче підтримував Усика. І, нарешті, про головне. Олег Скрипка і його ансамбль ВВ не тільки розважали публіку своїми популярними піснями, а й під час офіційної церемонії виконали Гімн України в оригінальному і привабливому аранжуванні та заспівали на один куплет більше. Нагадаємо, що саме в ньому закладено особливий заряд патріотизму. Він сьогодні особливо актуальний:

Станем, браття, 

в бій кривавий 

від Сяну до Дону, 

В ріднім краю 

панувати 

не дамо нікому; 

Чорне море 

ще всміхнеться, 

дід Дніпро зрадіє, 

Ще у нашій Україні 

доленька наспіє.

Можливо, народним депутатам варто звернути на цей момент серйозну увагу й на законодавчій основі включити ці слова до головної пісні Держави.

На знімку: атакує Олександр Усик (праворуч).

Фото Володимира РАСНЕРА (спеціально для «Голосу України»).