Верховна Рада не має перешкод для того, щоб розглядати у другому читанні законопроекти, проголосовані під час засідання 4 квітня на вулиці Банковій. Про це заявив Перший заступник Голови Верховної Ради, член ЦК Президії КПУ Ігор Калєтнік.
За його словами, будь-яких політичних рішень для того щоб розглянути «виїзні закони» парламенту приймати не потрібно. «Засідання Верховної Ради на Банковій були легітимними, народні депутати діяли згідно із Регламентом і в рамках чинного законодавства — на сьогодні ніхто не довів зворотного. Навпаки — факт законності підтвердив Вищий адмінсуд. Якщо йти за принципом переголосування, то послідовність має починатися з 2002 року, коли під час виїзного засідання в Українському домі фактично шляхом путчу було скинуто керівництво парламенту. Порівнювати тодішні події і виїзне засідання Верховної Ради сьомого скликання — не можна», — цитує слова першого заступника глави парламенту його прес-служба.
«Займатися казуїстикою, або шукати політичні способи вирішення проблеми, якої, на мою думку, не існує — це неправильно. В цьому випадку ми знову повернемося до того, з чого починали — політичних лозунгів  замість конкретної роботи», — сказав Ігор Калєтнік.
Водночас він додав, що «скільки людей — стільки й думок. Треба рухатися далі так, як це передбачено в Регламенті — в нормальному робочому процесі».