Зібравшись на Європейській площі столиці, колона учасників акції опозиції «Вставай, Україно!» вирушила на Софійську площу, де відбувся мітинг з вимогами дострокових президентських виборів та призначення виборів у Києві, припинення політичних переслідувань та звільнення Юлії Тимошенко, скасування пенсійної, освітньої та медичної реформ, дотримання принципів демократії, прав та свобод людини.

«Ми всі живемо в одній країні. І ми любимо нашу країну та хочемо жити в державі, в якій працюють закони і є рівні права. Це об’єднує всіх українців — Схід і Захід, Південь і Північ», — підкреслив В. Кличко.

Голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок заявив: «Влада забирає наші гордість, гідність, шматок хліба, перспективу, тому ми повстаємо, мусимо боротися за майбутнє Великої України». Говорячи про небезпеки та завдання, які опозиція за підтримки народу мусить подолати, він закликав бути готовим до виступу проти приватизації української ГТС. «Якщо в понеділок на погоджувальній раді регіонали захочуть поставити це питання до порядку денного — опозиція максимально мобілізується», — заявив О. Тягнибок.

Лідер «Батьківщини» Арсеній Яценюк наголосив, що акція «Вставай, Україно!» — це не завершення, а тільки початок. «Початок великого походу до подальшої перемоги. І завершиться ця акція в день інавгурації нового українського Президента», — заявив він та повідомив, що опозиція рушає на Південь і Схід України. «Ми обов’язково поїдемо в Донецьк. Там наш народ, і цей народ так само бореться за справедливість. Ми нікому не дамо його розколоти», — пообіцяв А. Яценюк. За його словами, наступна велика загальнонаціональна акція відбудеться 24 серпня в Києві та в усіх регіонах країни, а далі опозиціонери зберуться у столиці 22 листопада, в День Свободи.

Під час мітингу на Софійській площі А. Яценюк, В. Кличко та О. Тягнибок підписали декларацію про координацію дій. «При збереженні чинного порядку обрання Президента кожна з трьох політичних сил підтримає того кандидата від цих сил, який вийде до другого туру, і кожна працюватиме на його перемогу з повною віддачею та тотальною мобілізацією власних ресурсів, навіть якщо такий кандидат і належатиме до іншої політичної сили», — йдеться в документі.