У суботу, після завершення акції «Вставай, Україно!», група «спортсменів» вчинила в районі вулиці Велика Житомирська бійку. А помітивши, що події фіксують журналістка «5 каналу» Ольгу Сніцарчук та фотокореспондент газети «Комерсант» Влад Содель, молодики накинулися й на них.

«Ми поверталися додому і з Михайлівської площі побачили, що біля Інтерконтиненталя бійка. Просто підійшли познімати. За що й отримали. Шокував більше сам прецедент. Чесно, я собі такого

уявити не могла. От скільки ми всього останнім часом пишемо, читаємо про всякі-різні події, кожного разу здається, що це вже все — і гірше не може бути. Але такого я просто не чекала. Це якась зеківська культура, але я прочитала вже, що це спортсмени зі спортклубів... Страшно, що спортсмени, замість тренуватися задля здобутку, наприклад, медалей, надають перевагу бійкам і відпрацьовуванню своїх ударів на мирних людях. Бридко, що міліція стоїть і спокійно дивиться, як орудують молодчики із спортклубів. Просто стоїть і вилупляється», — написала О. Сніцарчук на своїй сторінці у Фейсбуці.

Під тиском журналістів стосовно нападників спочатку була порушена кримінальна справа за статтею 125 ККУ — завдання умисних легких тілесних ушкоджень. І тільки після зустрічі групи народних депутатів із керівництвом Управління МВС в місті Києві справу було перекваліфіковано за статтею 171 Кримінального кодексу — перешкоджання журналістській діяльності.

А вчора близько 150 журналістів провели біля Міністерства внутрішніх справ акцію з вимогою розслідувати побиття журналістів. Разом з ними до міністерства прийшли народні депутати Ірина Геращенко, Андрій Іллєнко, Ігор Мірошниченко. І. Геращенко, зокрема, повідомила, що опозиція вимагатиме створення парламентської Тимчасової слідчої комісії з розслідування побиття журналістів.

Партія регіонів також звернулася до правоохоронних органів з вимогою докласти всіх зусиль, щоб знайти винних. «Вони повинні бути суворо, але справедливо покарані», — йдеться в заяві, розповсюдженій прес-службою Партії регіонів. Водночас у документі зазначається, що «опозиція не змогла забезпечити нормальні умови для роботи представників засобів масової інформації під час проведення свого мітингу, в результаті постраждала знімальна група «5 каналу», в тому числі і парламентський кореспондент Ольга Сніцарчук».