Завершився судовий розгляд справи з обвинувачення дев’яти осіб у скоєнні низки злочинів на Кіровоградщині.
Завершальним акордом злочинної групи були «гастролі» в селі Копанки Новомиргородського району влітку минулого року. До місцевого клубу на дискотеку із сусідніх населених пунктів на автомобілі приїхало дев’ятеро осіб (частина — раніше судимі). Там зловмисники з особливою зухвалістю та застосуванням дерев’яних палиць почали бійку з місцевою молоддю. А пізніше зчинили нічну стрілянину з гладкоствольної зброї. Кілька людей отримали тілесні ушкодження і змушені були звернутися до лікарні. Пострілами пошкодили легковий автомобіль.
Пересувалися територією району ці особи на викраденому автомобілі «ВАЗ-2109». Коли молодиків намагалися зупинити працівники ДАІ, ті відкрили вогонь по правоохоронцях з вогнепальної зброї. Після цього їм вдалося зникнути.
Пізніше, в ході затримання, в одного з молодиків вилучено обріз мисливської гладкоствольної зброї. Як було встановлено перевіркою, саме з нього стріляли в с. Копанки.
Наразі судовий розгляд справи завершено. Як повідомляє прес-служба прокуратури області, Новомиргородським районним судом вказаних осіб визнано винними у скоєні злочинів, передбачених низкою статей Кримінального кодексу України (хуліганство, незаконне заволодіння транспортним засобом, незаконне поводження зі зброєю, крадіжка). Двох осіб засуджено до позбавлення волі на шість років, одну — на чотири, решта отримали умовне покарання.
 
Кіровоградська область.