Справжнє літературне свято влаштували організатори традиційного Фестивалю молодіжної книги на вулиці Дворцовій у Кіровограді — учні загальноосвітніх шкіл, студенти, бібліотекарі та звичайні перехожі.
Упродовж дня на учасників заходу чекали вуличні акції, майстер-класи, виставки творчих робіт, конкурси, вікторини, гостьові майданчики, презентації українських та місцевих видавництв.
Цьогоріч фестиваль проходив у рамках відзначення Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва. А його головним організатором виступила Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва імені О. М. Бойченка.
Популяризація читання серед молоді української книги, організація змістовного дозвілля молоді — далеко не всі завдання, які ставлять у процесі проведення подібних заходів кіровоградські бібліотекарі.
Щоб набути досвіду, на єдиний такий захід завітали гості з сусідніх областей.
Виступаючи перед учасниками зібрання, перший заступник голови обласної ради Людмила Салоїд, зокрема, зазначила, що фестиваль молодіжної книги на вулиці Дворцовій є яскравим прикладом активної роботи, спрямованої на збагачення духовності молоді.
— Своїми новими, креативними формами і методами роботи юнацька бібліотека виходить за рамки надання звичних для читача послуг, прагне привернути увагу молоді до читання, — сказала Людмила Салоїд. — Діючи за принципом: будь патріотом Кіровоградщини, цінуй свою малу батьківщину, додай до культурних надбань області краплинку своєї душі, бібліотечні працівники сприяють гідному вихованню молодого покоління.
Кіровоградська область.
Людмила Салоїд серед організаторів фестивалю.
Фото автора.