Свої обіцянки перед Радою Європи Україна виконає. Про це заявив в інтерв’ю журналістам у п’ятницю Голова Верховної Ради України Володимир Рибак. Стосовно законопроектів з євроінтеграційного пакета глава парламенту висловив думку, що їх буде узгоджено представниками всіх політичних сил й ухвалено вже найближчим часом.
Володимир Рибак зазначив, що нині парламент «працює, розглядає питання», значно поліпшилася відвідуваність пленарних засідань, депутати «наполегливо працюють» у сесійній залі та комітетах. Керівник парламенту, як повідомила прес-служба Верховної Ради, висловив сподівання, що часи, коли депутати не чули одне одного та блокували парламентську трибуну, залишилися в минулому.
«Я вірю, що парламент працюватиме і зробить усе для поліпшення життя людей», — заявив В. Рибак.
За його словами, Верховна Рада має розглянути багато питань, внесених усіма суб’єктами законодавчої ініціативи. Серед найважливіших В. Рибак назвав економічні питання — законопроекти, спрямовані на створення робочих місць, активізацію роботи підприємств, зменшення податкового навантаження, збільшення заробітної плати.
Голова Верховної Ради України сподівається, що наступного тижня буде прийнято узгоджений законопроект щодо проведення перевиборів у «проблемних» мажоритарних округах. Він нагадав, що створено відповідну робочу групу для розробки узгодженого законопроекту на основі кількох проектів, внесених різними суб’єктами законодавчої ініціативи. За його словами, робоча група має напрацювати такий законодавчий акт, який «підтримають усі».
«Це питання потрібно вирішувати, потрібно проводити вибори», — сказав В. Рибак, додавши, що такий закон буде прийнято.