Президент України Петро Порошенко зустрівся минулої неділі з Головою Верховної Ради Володимиром Гройсманом і Прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком. Участь у зустрічі також взяли глава адміністрації Президента Борис Ложкін та Голова Верховної Ради сьомого скликання, народний депутат восьмого скликання Олександр Турчинов.

Прийняття програми дій уряду демонструє єдність, яка сьогодні вкрай потрібна Україні, зазначив під час зустрічі Президент, 

повідомляє його прес-служба.

Він наголосив на тому, що під час нещодавніх закордонних візитів переконався, якою нині великою є підтримка України в світі та який високий рівень очікувань стосовно того, що має продемонструвати наша держава найближчим часом.

За словами Петра Порошенка, «наступний тиждень буде вирішальним щодо прийняття законопроектів, які супроводжуватимуть реформи і формуватимуть бюджетний процес». «Це стосується і першочергових видатків, податкових новацій, дерегуляції та відповідних змін до Бюджетного кодексу. Потрібно також буде внести законодавчі зміни і прийняти відповідні постанови уряду задля надання гуманітарної допомоги українцям, які залишилися на окупованій території. Саме це вимагає від нас чітких і скоординованих дій», — наголосив він.

Глава держави також повідомив, що на найближчому засіданні РНБОУ потрібно буде розглянути найважливіші статті бюджету, які стосуються оборони і забезпечення реалізації пріоритетів, що постають у зв’язку з ситуацією на Донбасі.