Верховна Рада проголосувала за законопроект про введення мораторію на закриття медичних закладів, зареєстрований народними депутатами Олегом Ляшком та Іваном Куровським. «За» проголосувало 290 народних депутатів. Про це повідомляє прес-служба Радикальної партії Олега Ляшка.
«За останній час в країні були закриті сотні лікарень. У людей забирали гарантоване Конституцією право на медичне забезпечення. Чимало людей померло через те, що їм своєчасно не була надана медична допомога, оскільки найближчий до них лікувальний заклад було закрито. Кілька місяців я витратив, щоб змусити парламент підтримати мій законопроект, особисто переговорив з багатьма колегами. Але головне — є результат», — написав Ляшко у Facebook.
«Вони усі їздять лікуватися у Феофанію або за кордон, у них на це є гроші. А у простих людей грошей нема, і їхніми болячками просто хотіли знехтувати. Це дурість, коли в країні, де рівень захворюваності на рак та інші тяжкі хвороби щороку зростає, влада не збільшує, а, навпаки, зменшує кількість медзакладів. Чим би це не пояснювалось. Лише за минулий рік у країні зникли сотні лікарень, пологових будинків, амбулаторій та інших лікувально-профілактичних закладів, масове закриття продовжилось і в цьому році» — заявив лідер Радикальної партії, який зміг переконати депутатів підтримати відповідний законопроект.