Шановна редакціє!
Із великим задоволенням перечитую сторінки Вашої газети під рубрикою «З Кобзарем у серці». Готуючись до славного ювілею Великого Кобзаря, гадаю, багато територіальних громад України захочуть у назвах вулиць, площ, майданів, проспектів, парків, скверів увіковічнити пошану до великого Поета-Українця.
Так, у нашому місті Жидачів, що на Львівщині, з його іменем пов’язані вулиці Шевченка, Кобзарева, Гайдамацька, Тарасів майдан. Отож пропоную назви для всіх, хто шукає свого подарунка до 200-річчя від дня народження поета: Тараса Шевченка, Шевченкова, Кобзарева, Велико-кобзарева, Тарасова, Шевченківський заповіт, Кобзарева дума, Наша дума, Гайдамацька, Козацька, Червона калина, Слов’янська, Канівська, Матері і сина, Дніпра-Славутича, Вкраїни-матері, Моя Україно, Дніпрові кручі, Холодний Яр, Переяславська, Берестецька, Своя хата, Степова, Байрак, Вербова, Топольна, Широке поле, Милий край, Катерини, Яреми, а ще Тарасів майдан, дитсадок «Тарасик», віковічні дерева: Кобзарева верба, Тарасів дуб, Шевченківський гай.
Отже, є з чого вибрати і ще можна щось цікаве придумати. Головне — достойно вшанувати Пророка. Щоб не сталось, як писав він сам у вірші «Хіба самому написать...»:
А їм неначе рот зашито,
Ніхто й не гавкне, 
не лайне,
Неначе й не було мене.
 
Жидачів.