День відкритих дверей з питань захисту конкуренції відбувся в Кіровоградській області. Організатори проведених заходів спиралися на результати виконання в області Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010—2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».
Так, Кіровоградським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України здійснюється комплекс заходів, спрямованих на запобігання виявлення та припинення порушень законодавства про захист економічної конкуренції. Протягом 2012 року відділенням припинено 136 порушень законодавства про захист економічної конкуренції, на порушників накладено штрафів на загальну суму 1 млн. 244 тис. грн. та 744 тис. грн. штрафів сплачено до державного бюджету України. Економічний ефект від припинених порушень —18,2 млн. грн.
Створенню конкурентного середовища в економіці області сприяє й те, що на Кіровоградщині діє регіональний фонд підтримки підприємництва, реалізуються проекти «100 кращих товарів Кіровоградщини» та «Купуй Кіровоградське», які стимулюють місцевих підприємців до максимальної ефективності у роботі. Провідні підприємства області постійно беруть участь у рейтингових всеукраїнських виставках товарів.
А сьогодні Кіровоградщина співпрацює практично з усіма країнами — членами ЄС (крім Люксембургу). Товарообіг з країнами ЄС — понад 30 відсотків загального обсягу зовнішньої торгівлі області, він становив, за результатами минулого року, 276 млн. доларів і зріс порівняно з 2011 роком на 36,2 відсотка.