Кожен із 27 районів краю та шість міст обласного значення представлять покупцям на інформаційних стендах по чотири проекти, реалізація яких потребує вкладення коштів для вирішення соціальних проблем території.
Згоду на участь у ярмарку дали представники 15 вітчизняних і зарубіжних фондів-донорів. Потенційними «покупцями» запропонованих ідей можуть стати Фонд сприяння демократії посольства США, швейцарський проект DESPRO в Україні, Проект USAІD (США), Національний комітет AІESEC в Україні, МБФ «Міжнародний альянс з ВІЛ/СНІД в Україні», Проект «Підтримка політики регіонального розвитку України», МБО «Добробут громад» та інші.
— Співробітництво з європейськими й вітчизняними донорами дає можливість залучити позабюджетні кошти для розвитку територіальних громад, міст і районів області, — каже ініціатор заходу, голова Вінницької облради Сергій Татусяк. — Завдяки тристоронній співпраці — органів місцевого самоврядування, громадських організацій та інвесторів — протягом останніх років нам вдалося залучити на вирішення проблем територій понад сім мільйонів гривень.
Ярмарок проектів проводиться у рамках Міжнародної науково-практичної конференції «Збалансований розвиток громад — основа формування Державної стратегії регіонального розвитку». Зібрання, на яке запрошені народні депутати України від Вінниччини, представники державних і громадських інституцій, вітчизняних та зарубіжних донорських фондів, керівники органів місцевого самоврядування, розпочне роботу одразу по закінченні «торгів» на ярмарку. Його учасники обговорять питання стратегічного планування розвитку територіальних громад, визначення шляхів соціально-економічних перспектив територій. Актуальними такі проблеми є для кожного регіону держави.
 
Вінницька область.